Glarus Saison

  • Glarus Saison

Стил: Saison
Алкохолен градус: 5% .
Съставки: вода, 4 вида малц, 2 вида хмел, кардамон, кориандър, портоколови корички, белгийска бирена мая
Цвят: златист
Аромат: деликатен, усещат се екзотични подправки и портокал
Вкус: отговарящ на аромата, мек алкохол, сух завършек
Плътност: средно висока
Препоръчана температура на поднасяне: 7-8 градуса
Храна: грил, сирена, летни ястия

"SAISON на Гларус е идеалната бира за лятото - плодовите нотки и леко пиперливият вкус ще ви ободрят и освежат, а сухият завършек ще спомогне да намали жаждата ви.

От 1-ви юни 2016 г. пивоварна "Гларус" предлага най-новия си артикул, продължаващ серията на белгийските бири, която започнахме с тъмния ни Дюбел през зимата. Тази бира, обаче, е изцяло различна по всички основни показатели като цвят, вкус и аромат. Базирана е на на стила "Saison" (буквално "сезонна" бира), който е популярен не само в Белгия, но и сред крафт пивоварите по света. Ние също сме фенове, защото този стил позволява доста "творческа свобода" по отношение на възможните комбинации на малц, хмел и подправки. Въпреки това има едно основно правило, които ние също спазваме - бирата да е със сравнително сух завършек, което е резултат от използването на оригиналната белгийска мая и специфичната технология на ферментация.


Saison е с доста скромен произход, който може да се проследи до фермите във Валония (френско-говорящата част на Белгия), където фермерите са се наслаждавали на тази освежаваща напитка след поредния ден тежка работа на полето. Би могло да се каже, че Saison е оригиналната артизанална (крафт) бира!Beers
Обем 0.500
Алкохолен Градус 5

Обем: 0.500

Алкохолен Градус: 5 %

  • 3.10BGN

0/100