Braggot Bastards

  • Braggot Bastards

Древният стил брагот не е много популярен сред любителите на бира у нас. Правен е с 30 до 50% ечемичен малц, мед и мая, обикновено без хмел (макар да се срещат доста често вариации като медовина блендирана с ейл). Популярна напитка още преди Новата ера, браготът е бил широко разпространен до Средновековието. След което постепенно е позабравен.
Подобен експеримент са решили да направят и бургаските бирени агенти от „Beer Bastards“, съвместно с популярната и у нас унгарска крафт пивоварна „Mad Scientist“.
Към ечемичения малц са добавени малцирани пшеница и овес, както и овесени флейки. По-нататък обаче в бирата съжителстват мед, студено варено кафе, портокали и люти чушки Caroline Reaper. Хмел липсва.
На цвят и вид все едно си наливаш портокалов сок. Вкусът обаче е като маса, на която си съжителстват всичките посочени съставки. Те са вложени в доволно големи количества, че да се усещат още при наливане – и медът, и кафето, и портокалът, дори и лютото някак ти стига до носа. На вкус първо сякаш се усеща портокалът, който е толкова щедро вложен, за да неутрализира последиците от лютото. То, лютото, от своя страна се възползва от свойството си да се натрупва и постепенно все повече да възпламенява рецепторите. А и, както стана въпрос, тук насреща е Caroline Reaper, който ти осигурява един дълъг ултрапикантен послевкус. На фона на това при преглъщане те удря и кафе, все едно дъвчеш зърна. Много нестандартни усещания, събрани накуп. Алкохолният процент не е толкова висок - 7%, но има и един сгряващ ефект. 

Ревю: beforbeer

Beers
Обем 0.440
Алкохолен Градус 7

Обем: 0.440

Алкохолен Градус: 7 %

  • 7.56BGN

0/100

Свързани продукти

Beer Bastards 1 Време

Beer Bastards 1 Време

Традиционен Пилзнер. Приятен и освежаващо горчив..

3.19BGN

Beer Bastards Dirty Flamingo

Beer Bastards Dirty Flamingo

Бира с български рози, хибискус, нар и шипки. ..

4.75BGN